>Kantoren

Zonwering binnen voor een fijn klimaat in het kantoor

Voor iedere kantooromgeving geldt dat een aangename werkomgeving de werkprestaties en de productiviteit kan verhogen. Te veel of juist te weinig licht en een slechte luchtkwaliteit werken in een kantooromgeving sterk contraproductief.

Daglicht doseren

Zonder zonwering heeft een kantoorruimte vaak een overdaad aan licht. Deze overdaad heeft niet alleen grote invloed op de zichtbaarheid van de gebruikte beeldschermen maar ook op ons totale fysieke welbevinden. De positieve effecten van goed licht gelden met name voor natuurlijk daglicht. De realiteit is dat veel kantoorruimtes baden in kunstlicht. Kunstlicht is monotoon van aard en kan soms flikkeren (met name bij oudere tl-buizen). De intensiteit van kunstlicht is bovendien lager dan van daglicht, waardoor de effecten op het lichaam vaak negatiever zijn. Het valt dan ook aan te bevelen om werknemers zo veel mogelijk bloot te stellen aan natuurlijk daglicht.

Individueel bedienbaar

Echter, natuurlijk daglicht in de vorm van fel zonlicht kan hinderlijk zijn als je met een beeldscherm werkt. Daardoor is werkplekzonwering door de gebruiker traploos en individueel bedienbaar zodat elke werknemer de belichting van zijn of haar werkplek volledig zelf kan bepalen. Dit betekent dat het daglichtsysteem in de zomermaanden sterk zonwerend dient te werken terwijl dit in de winter juist volledig geopend moet kunnen worden om iedere beschikbare zonnestraal te kunnen benutten.

Geïnteresseerd?

Mail of bel met Lumadesq, we staan u graag te woord.    T 030 711 5680

Neem contact op      Vraag proefinstallatie aan