>>>OBS de Kas Gouda

OBS de Kas Gouda

In opdracht van de overkoepelende scholenstichting hebben wij op een basisschool in Gouda de oude lamellen vervangen door werkplekzonwering. 

In de school waren de leslokalen voorzien van ouderwetse witte lamellen in combinatie met rolgordijnen. In deze situatie was het onmogelijk om naar buiten te kijken en zaten leerlingen en docenten eigenlijk opgesloten in een witte plastic doos. Bij ventilatie begonnen de lamellen steevast hinderlijk te klapperen en door het neergelaten rolgordijn werd de nooduitgang volledig geblokkeerd. Bovendien was het zicht op de digiborden voor veel leerlingen onvoldoende doordat er ondanks de raambedekking nog steeds te veel daglicht in de lokalen binnendrong.

voor Na

Licht & luchtig leerklimaat

Om deze problemen op te lossen hebben wij de lokalen voorzien van werkplekzonwering met een transparantie van 3%. De bovenramen zijn voorzien van volledig verduisterende zonwering. Op deze manier is het mogelijk geworden om de hoeveelheid licht in de lokalen traploos te variëren en de noodzakelijke ventilatie op een behoorlijk niveau te krijgen. Want naast licht komt ook frisse lucht het klasklimaat beslist ten goede.

Het zicht op de digiborden is sterk verbeterd en het zicht naar buiten is hersteld. Doordat wij de werkplekzonwering op een draaiende deur hebben geplaatst is ook de nooduitgang weer bruikbaar geworden. Een mooi project waar we met trots op terugkijken. Want ook in de klas levert Lumadesq het bewijs: werkplekzonwering werkt!

Denkt u na het bekijken van onze Werkplekzonwering-projecten ‘dit wil ik ook!’?