>Architecten

Binnenzonwering, integraal onderdeel van uw ontwerp

Als architect ontwerpt u niet alleen een gebouw dat van buiten de juiste uitstraling heeft, maar ook binnen creëert u de gewenste sfeer. De binnenzonwering speelt daarbij een belangrijke rol, zowel door de lichtinval als door het uiterlijk. Lumadesq biedt door zijn grote keuze in kleuren en materialen alle mogelijkheden voor uw ontwerp. Dat geeft u de vrijheid om te bepalen of de zonwering juist opvalt of opgaat in het interieur.

detail blendline

Passend in ieder interieur

Het programma is beschikbaar in een groot aantal kleuren en materialen. De geanodiseerde cassettes en lijsten zijn verkrijgbaar in zeven metallic kleuren. Deze passen zowel bij een industriële als bij een meer natuurlijke uitstraling. De gemoffelde omlijsting is er in alle RAL-kleuren. Door deze grote keuzevrijheid past de zonwering altijd in uw ontwerp: opvallend of juist onzichtbaar. 

De binnenzonwering wordt geleverd in kleine cassettes met een doorsnede van 30 tot 48 mm, afhankelijk van de maat van het kozijn en de soort stof. De cassettes worden onopvallend (lees: vrijwel onzichtbaar) gemonteerd op de kozijnen of subtiel weggewerkt in het systeemplafond.

alle ral kleuren

Transparant en onzichtbaar

De lichtfilters zijn transparant, zodat men altijd vrij naar buiten kan kijken. Het programma biedt keuze uit meerder filters: Het verschil is de mate van doorzicht en lichtwerendheid. In plaats van lichtfilters kunt u ook kiezen uit diverse kleuren en soorten textiel. Ook zijn filters die het uiterlijk van het extirieur niet aantasten. Producten uit de Blendline-serie zijn hier een goed voorbeeld van.

Lichtwerende eigenschappen

Zonder zonwering krijgt u achter glas 25.000 lux aan zonlicht binnen. De Arbo- wetgeving adviseert voor een werkplek met beeldschermen een lichthoeveelheid van 600 tot 800 lux. De lichtfilters laten 3% zonlicht door en dragen daarmee bij aan een aangenaam binnenklimaat conform de Arbo-normen.

Onzichtbare & schroefloze montage

We kunnen de systemen meestal schroefloos op de kozijnen monteren. Ook kan de behuizing van het mechanische gedeelte onzichtbaar ingebouwd worden.

Beeldschermen altijd leesbaar

Door het creëren van de juiste lichtcondities voorkomt u reflectie van zonlicht op beeldschermen van iPads, laptops of digiborden. Speciaal voor presenatieruimtes is er een duolight variant.

Geanodiseerde behuizing

In ons programma hebben wij deze kleuren EV1 (blank alu), EV2 (brons), EV3 (donker brons), EV4 (bruin), EV5 (donker bruin), EV6 (antraciet) en EV7 (zwart). Het gebruik van deze materialen zijn veelal terug te vinden in de moderne architectuur. Deze kleuren sluiten daar perfect bij aan.

geanodiseerd waaier

Informatie over alle mogelijkheden in uw project?

Mail of bel met Lumadesq, we staan u graag te woord.    T 030 711 5680

Neem contact op      Vraag proefinstallatie aan